1. Winnipeg Canada: de mooiste bezienswaardigheden en tips voor hip Manitoba
 2. Ranong Thailand: Pearl of the Andaman Sea
 3. Libanon reisgids
 4. Hong Kong reisgids
 5. Eleuthera Bahamas: Roadtrip Guide (inclusief restauranttips)
 6. De perfecte stad aan zee met een kind – (m) een kinderboerderij houdt niet op
 7. Een reis naar Porto: waarom je (bijna) geen tips nodig hebt
 8. Sevilla Insider Tips: een stad om te verblijven! Mijn reisverslag
 9. Costa Blanca Tips: mooiste plekken in en rond Alicante
 10. 5 redenen waarom ik van Berlijn hou
 11. Reis met weinig geld
 12. Ruimte besparen in je koffer met deze 7 tips!
 13. Een rondreis door Ierland door het noorden – hoogtepunten en insider tips
 14. Turquoise werkt niet: mooiste plekken op Zakynthos (Griekenland)
 15. Droomreizen over de Middellandse Zee – Mijn favoriete plekken
 16. Een zomerdag – vakantie in Polen kan zo eenvoudig en magisch zijn
 17. Een idyllisch eiland – hoogtepunten van Mallorca
 18. Tips voor Barcelona in 2 dagen
 19. Mooiste strand Denemarken – mijn persoonlijke favoriet
 20. Hoogtepunten van Marrakech – mijn 8 favoriete plaatsen
 21. Hey jij magisch Cape Kamenjak (Kroatië)
 22. 3 dagen in Valencia – hoogtepunten en sightseeingtips
 23. De Pijp Amsterdam – Tips voor een informele buurt
 24. 4 dagen Schotland – Een rondreis met de huurauto
 25. Achterland van Amsterdam: dagtocht naar de natuur
 26. Een vakantiehuis in Finland direct aan het meer
 27. Mooiste plekken in Hamburg: Treppenviertel in Blankenese
 28. Insider-tips Wenen: van benauwd!
 29. Hola Meer, ik heb je gemist! Een korte vakantie op Mallorca in foto’s
 30. Een weekend in Hamburg: de mooiste plekken voor zonnige dagen (inclusief insider tips)
 31. Aan de andere kant – een fotowandeling op de Elbe | Onze insider-tips voor de mooiste plekken in Hamburg
 32. Vakantie op een woonboot … en je kunt weer een kind zijn
 33. Boedapest in 3 dagen: mijn (geheime) tips voor je korte reis
 34. Korte reis Praag: praktische tips en hoogtepunten
 35. Van Porto naar de Douro-vallei: een dag in Pinhão
 36. Jordaan in Amsterdam – mijn favoriete plekken
 37. Een korte nieuwjaarsreis naar Warschau
 38. Vakantie in Malmö? Absoluut!
 39. Göteborg op één dag
 40. Parijs low budget – is prima!
 41. 4 dagen Lissabon: insider tips voor je korte reis
 42. Istanbul: Verborgen bezienswaardigheden buiten de gebaande paden
 43. Ervaar Istanbul met het gevoel: Hé, hoe gek ben jij?
 44. Mijn beste tips voor Kopenhagen
 45. Goedkope hotels aan de oostkust van Sardinië
 46. Londen in 3 dagen: tips voor een ontspannen uitje
 47. Rome: loopt naar de bezienswaardigheden van Rome
 48. Bed & Breakfasts: goedkope hotels in Rome
vrijdag, november 15, 2019
 1. Winnipeg Canada: de mooiste bezienswaardigheden en tips voor hip Manitoba
 2. Ranong Thailand: Pearl of the Andaman Sea
 3. Libanon reisgids
 4. Hong Kong reisgids
 5. Eleuthera Bahamas: Roadtrip Guide (inclusief restauranttips)
 6. De perfecte stad aan zee met een kind – (m) een kinderboerderij houdt niet op
 7. Een reis naar Porto: waarom je (bijna) geen tips nodig hebt
 8. Sevilla Insider Tips: een stad om te verblijven! Mijn reisverslag
 9. Costa Blanca Tips: mooiste plekken in en rond Alicante
 10. 5 redenen waarom ik van Berlijn hou
 11. Reis met weinig geld
 12. Ruimte besparen in je koffer met deze 7 tips!
 13. Een rondreis door Ierland door het noorden – hoogtepunten en insider tips
 14. Turquoise werkt niet: mooiste plekken op Zakynthos (Griekenland)
 15. Droomreizen over de Middellandse Zee – Mijn favoriete plekken
 16. Een zomerdag – vakantie in Polen kan zo eenvoudig en magisch zijn
 17. Een idyllisch eiland – hoogtepunten van Mallorca
 18. Tips voor Barcelona in 2 dagen
 19. Mooiste strand Denemarken – mijn persoonlijke favoriet
 20. Hoogtepunten van Marrakech – mijn 8 favoriete plaatsen
 21. Hey jij magisch Cape Kamenjak (Kroatië)
 22. 3 dagen in Valencia – hoogtepunten en sightseeingtips
 23. De Pijp Amsterdam – Tips voor een informele buurt
 24. 4 dagen Schotland – Een rondreis met de huurauto
 25. Achterland van Amsterdam: dagtocht naar de natuur
 26. Een vakantiehuis in Finland direct aan het meer
 27. Mooiste plekken in Hamburg: Treppenviertel in Blankenese
 28. Insider-tips Wenen: van benauwd!
 29. Hola Meer, ik heb je gemist! Een korte vakantie op Mallorca in foto’s
 30. Een weekend in Hamburg: de mooiste plekken voor zonnige dagen (inclusief insider tips)
 31. Aan de andere kant – een fotowandeling op de Elbe | Onze insider-tips voor de mooiste plekken in Hamburg
 32. Vakantie op een woonboot … en je kunt weer een kind zijn
 33. Boedapest in 3 dagen: mijn (geheime) tips voor je korte reis
 34. Korte reis Praag: praktische tips en hoogtepunten
 35. Van Porto naar de Douro-vallei: een dag in Pinhão
 36. Jordaan in Amsterdam – mijn favoriete plekken
 37. Een korte nieuwjaarsreis naar Warschau
 38. Vakantie in Malmö? Absoluut!
 39. Göteborg op één dag
 40. Parijs low budget – is prima!
 41. 4 dagen Lissabon: insider tips voor je korte reis
 42. Istanbul: Verborgen bezienswaardigheden buiten de gebaande paden
 43. Ervaar Istanbul met het gevoel: Hé, hoe gek ben jij?
 44. Mijn beste tips voor Kopenhagen
 45. Goedkope hotels aan de oostkust van Sardinië
 46. Londen in 3 dagen: tips voor een ontspannen uitje
 47. Rome: loopt naar de bezienswaardigheden van Rome
 48. Bed & Breakfasts: goedkope hotels in Rome
Een vakantiehuis in Finland direct aan het meer
 

Mijn hart verheft zich wanneer ik denk aan mijn laatste reis naar Finland. De dagen waren vervuld, vervulde mij. Met zulke simpele dingen. Een vakantierapport over mijn hoogtepunt van de reis en over wat ik heb meegenomen uit de zomer in Finland.

 

W ir keek uit naar het neefje van mijn vriendin, 10 maanden oud, in Finland, terwijl mam bezig was met het schrijven van haar masterscriptie en papa moest werken. Dus we hielpen en maakten tegelijkertijd vakantie in dit prachtige land.

 

Het grootste deel van de reis brachten we door in Helsinki, wat erg leuk was, maar twee dagen lang ging het de natuur in in een vakantiehuis in Finland, direct aan het meer, mijn hoogtepunt van de vakantie.

 

Urlaub in Finnland

 

Een huisje aan het meer

 

Hé, laten we een beetje jaloers worden: veel Finnen (en de Scandinaviërs, die vinden dat ze toch alles goed doen) hebben een vakantiehuis aan het meer. Met sauna. Een steiger in het water. En bosbessen voor de deur – ik bedoel een eindeloos tapijt van bosbessen. Hoe zou ik zo’n retraite thuis willen? Ik realiseer me meer en meer hoe eenvoudig, puur, ongebreideld de natuur me laat vliegen. Of liever, liever aarde, met een gezwollen hart, klaar om op te stijgen. Finland is bezaaid met bossen, maar liefst 86% van het land is bedekt met bomen. En omdat niet veel Finnen het land moeten delen, zijn er vakantiehuisjes die bijna alleen in het midden van een bos staan.

 

Ein Ferienhaus in Finnland direkt am See

 

Licht und Schattenspiel

 

Mit einem Buch auf dem Steg im Ferienhaus am See

 

TV uit. Mobiele telefoon opzij. Zelfs geen muziek.

 

Wat ik leuk vond tijdens mijn vakantie in Finland was dat hij veel tijd buiten in de natuur doorbracht. Ik nam alleen waar wat voor me lag. Geen sensorische overbelasting. Geen afleiding. Des te meer vond ik het leuk om naar beneden te komen en een paar te verzamelen, maar voor de meer intense indrukken. Het was zo stil. Ik hoefde me niet te concentreren op mijn gehoor. Alleen het water spatte, de bladeren ritselden. Als stadsjongen is dit ongebruikelijk en gewoon ontspannend voor mij.

 

Enspannen in der Sauna direkt am See

 

Tijd voor …

 

… wat je maar wilt, tijd voor de liefste dingen – omdat in het dagelijkse leven alledaagse verhalen je soms beroven van de laatste zenuw, de liefste dingen kunnen worden verwaarloosd of ze worden overschaduwd door het volgende alledaagse monster. Tijdens mijn vakantie in Finland aan een vredig meer, misschien wel de meest eenvoudige maar favoriete momenten opgestapeld: Een boek lezen, buiten, op de steiger aan het water. Een boswandeling. Feest de hele dag door. Gezellig open vuur, spelavond, benen omhoog. Alleen zijn of lachen met je geliefden. Wees creatief of schakel uit – doe gewoon wat je wilt. “Ik ga de wereld maken – net zoals ik het leuk vind” 🙂

 

Im Blaubeerhimmelwald spazieren

 

Wat de zomer je geeft

 

Over feesten gesproken – De vruchten van de Finse zomer zijn gewoon hemels. Er waren frambozen, bosbessen, wilde aardbeien – ik had net mijn maaltijd kunnen opeten. Nadat het “werk” is gedaan, smaken de bessen nog beter dan ze kochten: wanneer de emmer langzaam vol raakt en je weet dat je hem meteen kunt pakken . Ook groeien er veel paddestoelen in het bos. Om te verzamelen peddelen we in een houten boot op een klein onbewoond naburig eiland. We waren gewapend met rubberen laarzen, omdat je in Finland giftige Kreuzottern kunt ontmoeten. Bij voorkeur slapen ze op rotsen, die werden opgewarmd door de zon. Gelukkig vonden we alleen heerlijke cantharellen.

 

Haufenweise leckerschmecker Blaubeeren in Finnland

 

Lieblingsbeeren: Walderdbeeren in Finnland

 

Sommerzeit Himbeerzeit

 

Mein Blaubeerkuchen. Schade nur dass nichts aus ihm wurde

 

Oh Finland, ik deel je saunaliefde!

 

We hadden een sauna, die in een privéhuis stond, direct aan het water. Met een raam dat het uitzicht op de goudgele boomtoppen rond het meer onthulde. Na elke saunasessie sprongen we van de steiger in het koude water, keken naar de zonsondergang en toen begon het met de warmte en het moment zelf zuigen vanaf het begin.

 

Schmacht...Sonnenuntergang am Ferienhaus in Finnland direkt am See

 

Schoenster Sonnenuntergang

 

De kleine dingen

 

Van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds stapelen beelden zich op in onze geest, en produceren media om ons heen. Soms grenst het aan zintuiglijke overbelasting. Dan wens ik ver weg te zijn en te worden gekatapulteerd naar blauwe lagunes, adembenemende kloven of onbereikbare bergtoppen (zoals Sina die momenteel op haar droomreis naar Zanzibar is). Maar waar gaat het op vakantie? Natuurlijk gaat het ook over het absorberen van nieuwe dingen, maar zodra een nieuwe plek zich onder de voeten verspreidt, ongeacht waar deze zich bevindt, glijd ik uit mijn huid, neem ik de wereld veel intenser en met andere ogen waar. In Finland was het in de natuur bijzonder gemakkelijk voor mij en terwijl ik gelukkig op de steiger zat, werd mij één ding duidelijk: Moet ik echt wachten op mijn volgende vakantie om te ontspannen? Ik had geen natuurlijke bril nodig, het waren de eenvoudigste dingen die mijn hart omarmden en vooral: de open ogen voor de details. Dit is ook thuis! Waarom zouden we niet de vrijheid nemen om meer te zien, voelen en ervaren in het dagelijks leven? Ik denk dat we onszelf gewoon teveel afleiden!

 

Nou, toen hield ik mijn laptop dicht …

 

————————–

 

Meer vakantie in het prachtige noorden:

 

Paklijst Korte reis – Reizen met handbagage! Wat moet er gebeuren en wat kan thuis blijven?

 

In Sinas Korte reisverpakkingslijst vindt u alles wat in uw handbagage past en voldoende is voor een paar dagen – Minder om te dragen, niets om te vergeten!

Tags:

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

img advertisement