1. Winnipeg Canada: de mooiste bezienswaardigheden en tips voor hip Manitoba
 2. Ranong Thailand: Pearl of the Andaman Sea
 3. Libanon reisgids
 4. Hong Kong reisgids
 5. Eleuthera Bahamas: Roadtrip Guide (inclusief restauranttips)
 6. De perfecte stad aan zee met een kind – (m) een kinderboerderij houdt niet op
 7. Een reis naar Porto: waarom je (bijna) geen tips nodig hebt
 8. Sevilla Insider Tips: een stad om te verblijven! Mijn reisverslag
 9. Costa Blanca Tips: mooiste plekken in en rond Alicante
 10. 5 redenen waarom ik van Berlijn hou
 11. Reis met weinig geld
 12. Ruimte besparen in je koffer met deze 7 tips!
 13. Een rondreis door Ierland door het noorden – hoogtepunten en insider tips
 14. Turquoise werkt niet: mooiste plekken op Zakynthos (Griekenland)
 15. Droomreizen over de Middellandse Zee – Mijn favoriete plekken
 16. Een zomerdag – vakantie in Polen kan zo eenvoudig en magisch zijn
 17. Een idyllisch eiland – hoogtepunten van Mallorca
 18. Tips voor Barcelona in 2 dagen
 19. Mooiste strand Denemarken – mijn persoonlijke favoriet
 20. Hoogtepunten van Marrakech – mijn 8 favoriete plaatsen
 21. Hey jij magisch Cape Kamenjak (Kroatië)
 22. 3 dagen in Valencia – hoogtepunten en sightseeingtips
 23. De Pijp Amsterdam – Tips voor een informele buurt
 24. 4 dagen Schotland – Een rondreis met de huurauto
 25. Achterland van Amsterdam: dagtocht naar de natuur
 26. Een vakantiehuis in Finland direct aan het meer
 27. Mooiste plekken in Hamburg: Treppenviertel in Blankenese
 28. Insider-tips Wenen: van benauwd!
 29. Hola Meer, ik heb je gemist! Een korte vakantie op Mallorca in foto’s
 30. Een weekend in Hamburg: de mooiste plekken voor zonnige dagen (inclusief insider tips)
 31. Aan de andere kant – een fotowandeling op de Elbe | Onze insider-tips voor de mooiste plekken in Hamburg
 32. Vakantie op een woonboot … en je kunt weer een kind zijn
 33. Boedapest in 3 dagen: mijn (geheime) tips voor je korte reis
 34. Korte reis Praag: praktische tips en hoogtepunten
 35. Van Porto naar de Douro-vallei: een dag in Pinhão
 36. Jordaan in Amsterdam – mijn favoriete plekken
 37. Een korte nieuwjaarsreis naar Warschau
 38. Vakantie in Malmö? Absoluut!
 39. Göteborg op één dag
 40. Parijs low budget – is prima!
 41. 4 dagen Lissabon: insider tips voor je korte reis
 42. Istanbul: Verborgen bezienswaardigheden buiten de gebaande paden
 43. Ervaar Istanbul met het gevoel: Hé, hoe gek ben jij?
 44. Mijn beste tips voor Kopenhagen
 45. Goedkope hotels aan de oostkust van Sardinië
 46. Londen in 3 dagen: tips voor een ontspannen uitje
 47. Rome: loopt naar de bezienswaardigheden van Rome
 48. Bed & Breakfasts: goedkope hotels in Rome
vrijdag, november 15, 2019
 1. Winnipeg Canada: de mooiste bezienswaardigheden en tips voor hip Manitoba
 2. Ranong Thailand: Pearl of the Andaman Sea
 3. Libanon reisgids
 4. Hong Kong reisgids
 5. Eleuthera Bahamas: Roadtrip Guide (inclusief restauranttips)
 6. De perfecte stad aan zee met een kind – (m) een kinderboerderij houdt niet op
 7. Een reis naar Porto: waarom je (bijna) geen tips nodig hebt
 8. Sevilla Insider Tips: een stad om te verblijven! Mijn reisverslag
 9. Costa Blanca Tips: mooiste plekken in en rond Alicante
 10. 5 redenen waarom ik van Berlijn hou
 11. Reis met weinig geld
 12. Ruimte besparen in je koffer met deze 7 tips!
 13. Een rondreis door Ierland door het noorden – hoogtepunten en insider tips
 14. Turquoise werkt niet: mooiste plekken op Zakynthos (Griekenland)
 15. Droomreizen over de Middellandse Zee – Mijn favoriete plekken
 16. Een zomerdag – vakantie in Polen kan zo eenvoudig en magisch zijn
 17. Een idyllisch eiland – hoogtepunten van Mallorca
 18. Tips voor Barcelona in 2 dagen
 19. Mooiste strand Denemarken – mijn persoonlijke favoriet
 20. Hoogtepunten van Marrakech – mijn 8 favoriete plaatsen
 21. Hey jij magisch Cape Kamenjak (Kroatië)
 22. 3 dagen in Valencia – hoogtepunten en sightseeingtips
 23. De Pijp Amsterdam – Tips voor een informele buurt
 24. 4 dagen Schotland – Een rondreis met de huurauto
 25. Achterland van Amsterdam: dagtocht naar de natuur
 26. Een vakantiehuis in Finland direct aan het meer
 27. Mooiste plekken in Hamburg: Treppenviertel in Blankenese
 28. Insider-tips Wenen: van benauwd!
 29. Hola Meer, ik heb je gemist! Een korte vakantie op Mallorca in foto’s
 30. Een weekend in Hamburg: de mooiste plekken voor zonnige dagen (inclusief insider tips)
 31. Aan de andere kant – een fotowandeling op de Elbe | Onze insider-tips voor de mooiste plekken in Hamburg
 32. Vakantie op een woonboot … en je kunt weer een kind zijn
 33. Boedapest in 3 dagen: mijn (geheime) tips voor je korte reis
 34. Korte reis Praag: praktische tips en hoogtepunten
 35. Van Porto naar de Douro-vallei: een dag in Pinhão
 36. Jordaan in Amsterdam – mijn favoriete plekken
 37. Een korte nieuwjaarsreis naar Warschau
 38. Vakantie in Malmö? Absoluut!
 39. Göteborg op één dag
 40. Parijs low budget – is prima!
 41. 4 dagen Lissabon: insider tips voor je korte reis
 42. Istanbul: Verborgen bezienswaardigheden buiten de gebaande paden
 43. Ervaar Istanbul met het gevoel: Hé, hoe gek ben jij?
 44. Mijn beste tips voor Kopenhagen
 45. Goedkope hotels aan de oostkust van Sardinië
 46. Londen in 3 dagen: tips voor een ontspannen uitje
 47. Rome: loopt naar de bezienswaardigheden van Rome
 48. Bed & Breakfasts: goedkope hotels in Rome
Een zomerdag – vakantie in Polen kan zo eenvoudig en magisch zijn
 

Beste zomer, blijf! Hier zijn een paar indrukken van onze buurman Polen op een zomerdag. En op een of ander moment, een paar insider tips over traktaties, als u uw vakantie in Polen plant. Voor mij mogen in ieder geval sommige traditionele snacks niet ontbreken.

 

W Als het hier weelderig groen wordt, verlang ik naar mijn geboortestad. Dan zou ik graag onmiddellijk op vakantie gaan in Polen. Ook als het naar hooi ruikt of als ik vliegen in het appartement hoor zoemen, trekt het me naar het hart van de plek die ik zo goed ken.

 

Omdat dit beelden, geuren en geluiden zijn die ik heel goed ken, vanuit de keuken van mijn oma en vanuit de velden en bossen waar ik vele, vele zomers van mijn jeugd heb doorgebracht. In het kleine stadje Koscierzyna heb ik duizenden keren vakantie gevoeld, in een vrijstaand huis een beetje buiten het kleine stadje.

 

Mohnblume im Sommerlicht

 

Urlaub auf dem Land in Polen

 

Holding the Summer

 

Met onze broers en zussen, neven en neven brachten we elke minuut buiten door. Natuurlijk regent het nooit in mijn geheugen. In plaats daarvan denk ik aan Rumtollen op gedroogde hooibalen, spatten in het water en jezelf vullen met zelfgeplukte rode bessen, bosbessen of frambozen. Gelijk aan Cottage aan het meer in Finland – Wees een kind. Het vrijgeven. De eenvoudige dingen waarderen.

 

Ga met me mee en breng een dag door in mijn geboortestad. Je vakantie in Polen kan er zo uitzien:

 

Blumen des Sommers

 

Vakantie in Polen, waar de tarwe groeit

 

De waarheid is dat “mijn Polen” beperkt is tot mijn woonplaats in Noord-Polen. De hele zomer heb ik (bijna) op één en dezelfde plek meegemaakt. Nee, ik ben nog nooit in Krakau of Warschau (er was Sina) geweest, niet in de bergen, niet in de Masuriërs. Geen garantie dus met voedseltips die mogelijk alleen in mijn huis bestaan.

 

Koscierzyna is een kleine stad met 20.000 inwoners. Er zijn veel meer de brede velden en de vele meren rond het kleine stadje, die charmant zijn. En de locatie in het noorden van Polen, want Koscierzyna ligt op slechts een uur rijden van de Baltische Zee en de grotere steden Gdansk, Gdynia en Sopot – perfect voor een vakantie in Polen, als u natuur, stad en zee wilt.

 

Vakantie in Polen betekent: worstjes voor het ontbijt

 

De ontbijttafel wordt gedomineerd door de hartige – ik weet het met warme worsten, variaties van gerookte ham, tomaten, ingelegde komkommers (met nette knoflook). Iedereen die dierlijke producten eet, kan niet alleen vlees van lokale boeren op de markt krijgen, maar ook in bijna elke supermarkt waar een vleesteller standaard is.

 

Ook voor het ontbijt kan er een stevige (vegetarische) groente- en aardappelsalade zijn, de zogenaamde “Jarzynowa” -salade, als u een Pools gezin bezoekt. De salade is beschikbaar op verjaardagen en feesten, en de volgende dag wanneer er iets over is. En er zal zeker iets overblijven – voedsel belandt in Polen, ik weet het, in overvloed op tafel .

 

Oh, en niet te vergeten thee! Zwarte thee wordt in Polen gerookt als wodka en maakt er ‘s ochtends en’ s avonds deel van uit. (Natuurlijk zijn er snoepjes, vooral jam van de vruchten van de zomer.)

 

Urlaub in Polen heißt für mich: ganz viel draußen sein

 

Tip fotoapparatuur: Onze foto’s zijn gemaakt met de spiegelreflexcamera Canon 700D *, one 17-70 mm lens * en onze 50 mm portret lens * . Als u op zoek bent naar tips voor reisfotografie, bekijk dan dit artikel .

 

 

 

 

Vakantie in Polen = meren, meren, meren

 

Koscierzyna bevindt zich in een gebied dat wordt doorkruist door meren. En toch is het niet dicht bij de Mazurische regio, bekend om zijn eindeloze zeegezichten. Aangezien ik nog niet in Masuria was, kan ik niet uit eigen hand vertellen hoe het daar is. Maar omdat ik de meren rond mijn geboortestad al als een hoogtepunt beschouw, kan ik me voorstellen dat de stroom van meren in Masuria prachtig is. Ze liggen verder naar het oosten, ongeveer zes uur rijden van Koscierzyna – als je een langere tour plant tijdens je vakantie in Polen.

 

Omdat ik altijd bij mijn familie kan blijven – bij mijn geliefde grootmoeder – ben ik niet bekend met accommodatie in Polen. Ik heb gehoord en gelezen dat wild kamperen vrij probleemloos is. Maar er zijn ook veel campings aan de meren en de zee.

 

Na een lange dag aan het meer, met rode wangen van de zon, maar ook van uitputting, zaten we voor een berg gesmeerde broden en elke kraam smaakte goed omdat we uitgehongerd waren en omdat ze er dol op waren onze moeders waren voorbereid.

 

Es gibt viele viele Seen in Polen

 

Vruchten van de zomer

 

Bosbessen plukken, blauwe handen, blauwe mond – dat zal ik nooit vergeten als ik aan mijn jeugd denk. En daarom moet je elke keer dat je je vakantie in Polen doorbrengt, de zwemmeren in het bos afdalen en bosbessenstruiken zoeken. Maar pas op, ze worden snel weggehaald! Als je niet kunt vinden wat je zoekt in het bos, kijk dan uit voor een mandje langs de weg.

 

Welke vruchten je tijdens het wandelen nog kunt ontdekken, zijn frambozen, bramen of wilde aardbeien. Tip: wilde aardbeien groeien graag op hellingen!

 

Walderdbeeren - das beste am Sommer

 

Vakantie in Polen: wandelingen door velden en bossen

 

Wandelend langs tarwe- en roggevelden, of door ongetemde natuur, door het bos en over weiden, waar ik in de verte kan staren, waar mijn vingertoppen hoog gras raken, voel ik me thuis. Dit is mijn Polen, dat weet ik. Zo onspectaculair, zo opwindend, toch neemt zo’n wandeling mijn hele hart.

 

Als kinderen hadden we niets gepland, we gingen op pad, lieten ons drijven en creëerden spellen uit het niets.

 

Sommer in Polen - in dem Urlaub wird viel spaziert

 

Sommerblumen

 

Vakantie in Polen – niet zonder traditionele tussendoortjes tussendoor

 

Ik vraag me af of deze snack nog steeds beschikbaar is in de grote steden van Polen: “Zapiekanki”, wat “gebakken” betekent. Dit zijn stokbroden die traditioneel alleen maar champignons en uien zijn en gebakken met kaas. En eerlijk gezegd mag de ketchup er niet op ontbreken. Nogmaals, zo eenvoudig en eenvoudig en toch hemels – misschien overdrijf ik, maar zo ziet het eruit met een nostalgische uitstraling die alles zoet maakt.

 

Sprekend lief, nog een traktatie die ik ken uit Polen, en zeker niet uit Polen, maar het maakt niet uit, het behoort tot mijn Poolse Eclairs, of “Eklerki” in het Pools. Schmackofatz! Meer is niet te zeggen over het bladerdeeg met pudding. Of liever “smaczne” [smatschnä] – heerlijk in het Pools.

 

“Serveer eten, kinderen,” mijn grootmoeder was doodsbang dat we honger hadden. Ze wist natuurlijk niet dat onze maag vol was omdat we Zapiekanki verslonden, ook al stond ze voor ons in de keuken. Dus we aten hun gehaktballetjes en barsten bijna.

 

Ich liebe es - Sommerurlaub in Polen am See

 

Excursie naar Gdansk & Co. en de zee

 

Als je iets meer dan rust in de natuur wilt ervaren, is dat een uur rijden in Gdansk. De stad is mooi, de oude stad erg toeristisch, maar nog steeds een bezoek waard. Omdat de steden Gdynia en Sopot bijna direct aan elkaar grenzen, worden de drie steden ook wel de “tri-city” genoemd, wat betekent dat alle drie steden in één keer kunnen worden bezocht. Gdansk is een voormalige Hanzestad met veel kleurrijke, versierde huizen, in Gdynia is er een grote haven en Sopot ligt direct aan de zee.

 

In der Altstadt Danzigs finden sich viele bunte Häuser

 

Alte Speicher in Danzig - früher war Danzig eine Hansestadt

 

Bunkeren van de zomer – is dat mogelijk?

 

De zomer voor altijd vastleggen is misschien niet mogelijk en toch is het mijn doel om het in het dagelijks leven nieuw leven in te blazen. Omdat, waarom zou het hoofd alleen in de zomer of tijdens het reizen moeten worden uitgeschakeld en pas dan met hart en ziel toestemming krijgen om zichzelf te belonen?

 

Dus luister aandachtig, wanneer je dagelijkse gedachten opkomen en je zeggen: “Je moet nog …!” Of “Je kunt niet …!” En vraag jezelf af: “Moet ik echt?” Waarom kan ik niet …?

 

Stel dit niet uit tijdens je vakantie en in de zomer, het zal snel genoeg afscheid nemen.

 

Sommerurlaub in Polen - ein bisschen wie im Auenland

 

Nog meer reizen met een gevoel van “terug te zijn naar kinderen” … Stöber in onze reisverslagen:

 

Paklijst Korte reis – Reis met handbagage! Wat moet er gebeuren en wat kan thuis blijven?

 

In Sina’s Korte reisverpakkingslijst vindt u alles wat in uw handbagage past en voldoende is voor een paar dagen – minder om te dragen, niets om te vergeten!

 

Bent u nog steeds op zoek naar de beste creditcard ?

 

Ik reis al jaren met de DKB-creditcard. Als actieve en nieuwe klant kunt u overal gratis geld opnemen (meer in onze creditcardvergelijking ). Hier kunt u uw gratis DKB-account n. Hiervoor krijgen we een commissie en sponsort u automatisch Ferndurst;) Natuurlijk zonder extra kosten voor u!

0 Comments

Leave a Comment

img advertisement